Ēdiena cepšana pannā, ja tas tiek gatavots bez vāka, sagādā daudz grūtību saimniecēm.
Šādā gadījumā verdoša augu eļļa sāk “šaut” uz visām pusēm.
Tā var ne tikai apsmidzināt apģērbu, bet arī nokļūt uz rokām vai acīs ar visām attiecīgām sekām.
Turklāt, cepot ēdienu bez vāka, būs jānotīra plīts virsma, darba virsma un sienas ap to.
Situāciju glābs tikai šķipsniņa galda sāls. Kad pannā ielejat augu eļļu, nekavējoties iemetiet tajā sāli.
Sāls novērsīs verdošās eļļas izšļakstīšanos visos virzienos.
Lasi arī: Vīriešu vārdi, kuru nēsātāji var tikt pie bagātības uz līdzenas vietas. Vecāki, ņemiet vērā, izvēloties vārdu savam dēlam!
Tāpat jāpiebilst, kādi divi produkti palīdzēs uz vairākiem mēnešiem pagarināt saulespuķu eļļas derīguma termiņu, ja esat to iegādājušies lielos apjomos, baidoties no cenu kāpuma.
Šīs sastāvdaļas pildīs konservantu lomu. Tās novērsīs sasmakušās garšas un oksidācijas procesu parādīšanos, kā arī saglabās visas eļļas lietderīgās īpašības.
Viens no šiem produktiem ir sausās pupiņas, bet otrs – sāls.